речник контакт

Во Велес растат и палми

Не е никаква монтажа или режија, напротив во Велес успева и палма.

Петар Печков


Ако на овој сајт ТРМР можевте да се уверите  преку фотографии, дека во околината ни растат кактуси, а не сме Мексико, растат олеандри а не сме Медитеран, еве уште еден прилог за  благата клима што градот ја има.

На улицата Св. Кирил и Методиј, во близина на Мегдан едно семејство одгледува палми. Тие растат веќе неколку години и стигнаа до два метри. Домаќините  планираат зимава да ги соберат дома, сочуваат и напролет повторно да ги постават на улица и ја разубават околината.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »