речник контакт

Во Куќата на Касапови, извор каде живеат риби

Несекојдневно глетка за ретките посетители

Петар Печков

 Во Куќата на Касапови, малкуте гости кои влегле а уште помалку од нив виделе,дека има извор каде живеат риби. Кладенецот е сместен во првата просторија од  лево, која имала првична намена штала и од него стоката додека биде заклана, пиела вода.

Во тој кладенец и старите станари семејството Хаџи Арсови, но и денес се чуваат риби. Познавачите велат дека се утмани, уловени од вардар, тука се најмалку три години, иако и претходно  имало риба, но тоа биле други примероци. Познавачите велат дека водата е солена и дека не замрзнува. Како доказ нека послужат и фотографиите, ко најдобро илустрираат, дека рибите живеат во извор кој постои во Куќата на Касапови. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »