речник контакт

Во МК Стоби утрово не се работеше

Вработените протестираа како предупредување

Петар Печков

Од 8 до 12 часот, сабота претпладне, вработените од Модната конфекција Стоби  одржаа протест. Тие ја прекинале работата, ги оставиле машините и производниот процес и четири часа не работеле.

Причината поради која околу двесте работнички протестирале се,, ниските плати, не платените празнични денови, не исплатата на  К-15 која е законски загарантирана,,. ова стои  во писмената информација која вработените ја доставија, заедно со фотографијата од погонот.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »