речник контакт

Во велешко в недела за претседателските избори запишани има 57.072 гласачи

Колкумина се на листите за гласање на ОИК во Велес, Градско, Лозово и Чашка

Петар Печков

За претседателските избори в недела, на територијата на Македонија запишани се  1.808.131 лица, додека 77.579 се на времена работа или со престој во странство.

 Во велешко, на територијата на општините Велес, Градско, Лозово и Чашка,а има запишано 57.072 гласачи. Од нив 1.821 живеат времено во странство. По Општински изборни единици состојбата е следна: 

ОИК Велес  45.933 од кои во странство времен престој се 1.418

ОИК Градско 3.139 а 105 се со времен престој во странство

ОИК Лозово 1.975 од нив 86 се времено живеење во странство

ОИК Чашка 6.025 додека 212 се времено во странство. 

 В недела се гласа од 7 до 19 ч. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »