речник контакт

Во велешко процветаа црешите и крушите, пролет во есен (фото)

За постарите пак ваквото второ цутење, носи верување дека ќе имаме долга и студена зима

Петар Печков

Деновиве, пред да стигне заладувањето, необична појава, пролет во есен. Во велешко, при крајот на септември, кога имавме денови со температури околу +30 во сенка, процветаа  црешите и крушите.

Прилог за ова се фотографиите. Расцветаната цреша е во двор на велешко семејство, близу Читкушева леш,а на ул. Ордан Џинот. Додека расцутената круша е во овоштарникот на ,,Жито,,. 

За постарите пак ваквото второ цутење, носи верување дека ќе имаме долга и студена зима. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »