речник контакт

Во крводарителска акција во Чашка собрани 27 крвни единици

Двајца од дарителите дeнес за прв пат дарувале крв

Петар Печков

Во доброволна акција за крводарување, денес во Чашка собрани се 27 крвни единици.

Оваа акција за доброволно дарување на крв е прва годинава во Чашка што денеска а е организирана од Институтот за трансфузиона медицина од Скопје.

Двајца од крводарителите денеска првпат доброволно даруваа крв, 23 дарители се мажи и 4 жени.

Собраните крвни единици, се наменети за потребите на пациентите на лекување во скопските клиники.

фото архива

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »