речник контакт

Во нова сезона во NBA тотално нов баскет

Во новата NBA сезона тотално нов баскет. Кожата заменета со некоја микрофибер мешавина.

lj lkjl

Сигурно ќе има два потписа од комесарот, можеби ќе го подобри шутот, но за жал ќе и биде одрана целата кожa коjа ќе биде заменета со некоја микрофибер мешавина. Дами и господа новата официјална топка на NBA. Главното подобрување во новиот Спалдинг е токму замената на кожа за микрофибер што би требало да го реши проблемот со лизгање на топката и да овозможи подобар зафат на топката. Топката е тестирана на Ол Стар натпреварот во 2005-та и оваа сезона во пред драфт кампот. По ова NBA побара од Спалдинг да направи неколку промени на баскетот по што топката беше повторно вратена на тестирање на годинешниот Ол Стар. Најголем дел од играчите се отприлика запознаени со новата топка, бидејќи веќе неколку сезони кожните баскети се исклучени од натпреварувањата во колеџите и средните училишта. Кај новиот баскет е целосно променет и стариот дизајн составен од осум парчиња и наместо тоа има само од два дела. Некои од NBA ветераните веќе најдоа забелешки на новата топка, така според нив играчот ќе мора да се навикне на секој нов баскет пред да му \"легне\" на рака, како и тоа дека топката во секоја сала поинаку се однесувала.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »