речник контакт

Во околината на село Новачани засадени три илјади садници

Се засадуваше јасен, на површина од 20 хектари

Петар Печков

Денес вработени од  Шумското стопанство ,,Бабуна,, од Велес изведоа акција за засадување  на млади садници дрва од родот на јасен. На површина од 20 хектари освен вработените учестуваа и стотина ученици од  средните училиташ   од градот.

Се засадија три илајди садници на јасен. Подрачјето каде се засадуваше беше опожарено пред неколку години и е опустошено  - рече Љубенка Попова директорка на ШС ,,Бабуна ,, од Велес. 

Таа  најавува дека акцијата ќе продолжи и наредната седмица кога ќе се засадат нови 15 хектари. Се засадуваа млади садници во околината на село  Новачани, под езерото Младост.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »