речник контакт

Во светот на бајките, Априлијада во Младински (фото)

Повеќе стотини деца се забавуваа на пролетното сонце, секое во својот свет на јунаците

Петар Печков

 Децата од пониските одделенија од основните училишта, како и од Детсктите градинки се дружеа денес на Априлијадата во аладинскиот парк. Секој во светот на своите јунаци, со маска која им ја подготвиле родителите, се забавуваа на детстките песни.  Организатор на манифестацијата е Општина Велес. Целта е децата да бидат креативни во изработката на костими и маски и да се дружат со останатите свои врсници од градот.

Организаторот објасни зошто Априлијадата се одржува на 2-ри Април.  ,,За да се обезбеди целосна инклузивност на сите ученици од велешките училишта. Во текот на вчерашниот ден не можеше да се обезбеди присуство на учениците од ПОУ „Маца Овчарова“, бидејки голем дел од нив за викенд не се во Велес а превоз за децата од Иванковци и Горно Оризари преку транспортерите има во работните  денови. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »