речник контакт

Во центарот на Велес живее був

Оваа пролет бувот свој дом најде на крошните од дрвјата на главната градска улица

Петар Печков

Не мало изненадување е за станарите од улицата 8-ми Септември кога на едно од дрвата, здогледаа був. Оваа граблива птица најде дом во крошните од дрвјата, не и пречат бројните автомобили. Екологистите пак на ова би рекле дека присуството на птицата е доказ за здравата животна средина која сега ја има во градот.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »