речник контакт

Вратени во сообраќај укинатите патнички возови од Скопје до Велес и обратно

Се уште нема информација колку пари ги чинеше паднатата карпа двете МЖ инфраструктура и транспорт

Петар Печков

По излетувањето на товарниот воз кај железничка станица Рајко Жинзиров на 29 јануари околу 17ч. денес патничкиот сообраќај се враќа по старо.

Двата патнички воза   кои беа времено укинати  од Скопје за Велес повторно возат, тој во 6,11 наутро и 22,33 навечер, додека од Велес за Скопје повторно сообраќај патничкиот воз во 5,03ч. 

Додека пак патнички возови од Скопје за Гевгелија сообраќаа до Велес со дизел локомотива а во Велес патниците се рпефрлаа во електро возови.

Во овој период извршена е санација на инфраструктурата  постројки, пругата, колосеците, електричните столбови, сигнализација, контактна мрежа и оптичкиот кабел. Се уште нема информација колку пари ги  чинеше  паднатата карпа двете МЖ  инфраструктура и транспорт.  

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »