речник контакт

В недела, часовникот еден час напред

Викендов започнува летното сметање на времето

Петар Печков

Летното сметање на времето почнува на 26 март, в недела, така што во 2 часот часовникот ќе се помести за еден час понапред и ќе биде 3 часот.

Со зголемувањето на денот, некаде кон средината на јуни, ќе имаме најкратка ноќ, односно ќе се стемнува околу 20 часот.

Летното сметање на времето во 2017 година завршува на 30 октомври во 3 часот со поместување за еден час наназад.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »