речник контакт

В недела се гласа за претседател на Република Македонија

Во ОИК Велес има добиено 46.548 гласачки ливчиња. В сабота гласаат 502 болни и 93 затвореници

Петар Печков

 В недела се гласа за претседател на  Република Македонија. Во Општина Велес на 84 избирачки места ќе гласаат 46.548 гласачи, толку ливчиња ДИК препратил до ОИК  како гласачки материјал.

В сабота ќе гласат болните и изнемоштените и тоа 502 лица и 93 затвореници и притвореници, како и едно раселено лице. Во затворот во Велес ќе гласаат 9 лица.

Се гласа в недела  од 9 до 19 часот. На гласачкото ливче се следните кандидати според извршената ждрепка.
1.    Ѓорге Иванов од ВМРО-ДПМНЕ
2.    Иљаз Хамили ДПА
3.    Стево Пендаровски СДСМ
4.    Зоран Поповски ГРОМ

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »