речник контакт

В недела се менува времето од часовникот

Еден час повеќе за одмор, сабота кон недела

Петар Печков

Од викендов завршува летното и почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот во недела наутро треба да се поместат за еден час наназад.

Летното сметање на времето во 2011 година завршува на 30 октомври во 3 часот со поместување на стрелките на часовникот за еден час наназад со што времето се смета како два часот. Тоа ќе важи се до последната седмица во месец март 2012 година.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »