речник контакт

В.Д. директори во Економска и ОУ Васил Главинов

Коцевска во ,,Јовче Тесличков,, Чоков во најголемото основно училиште по број на ученици во земјава

Петар Печков

Две образовни институции во Велес добија  вршители на должност.

За  Економското ,,Јовче Тесличков,, за в.д.  директор е именувана Оливера Коцевска професор по економски предмети.

Во ОУ Васил Главинов за в.д.  директор е именуван Сашко Чоков професор по одделенска настава.

Тие ќе бидат на овие позициии во следниот период од шест месеци до распишувањето и избор на директор по пат на конкурс.

Градоначалникот  на Општина Велес, Аце Коцевски чиј избор се директорите, потенцира дека не е во никакво средство со директорката на Економското Оливера Коцевска и нема никаков конфликт на интереси.

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »