речник контакт

Германската амбасада набави логопедска опрема за Маца Овчарова

Донацијата е вредна три илјади евра

Петар Печков

 Германската амбасада во Скопје со три илјади евра го поддржа Посебното основно училиште Маца Овчарова од Велес.  Училишетот е едно од малкуте во Општина Велес  кое работи со деца со посебни потреби, има вработено логопеди и нуди други форми на специјализирана настава, стои во писемното соопштение на Германската амбасада, пратено до медиумите.

Овие средства се наменети исклучиво за набавка  на  логопедски уред. Германската поддршка е дел од средствата на Сојузното министерство за економска соработка  и развој со кои се финансираат мали проекти во рамките на техничката соработка.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »