речник контакт

Глигоров промовираше книга

Првиот претседател на независна Македонија Киро Глигоров ја промовираше книгата „Сите југословенски стопански реформи“.

Аница Солева

Првиот претседател на независна Македонија Киро Глигоров ја промовираше книгата „Сите југословенски стопански реформи“. Во неа ги анализира причините за падот на поранешниот социјалистички систем, лоцирајќи дека клучниот проблем за распадот лежи во општествената сопственост, дефинирана како сечија и ничија. Глигоров во книгата особено го анализира влијанието на политиката врз економијата. Извор: [url=www.a1.com.mk]А1[/url]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »