речник контакт

Годинава сепак ќе се одржи Фестивалот на античка драма ,,Стоби,,

Формиран новиот организационен одбор. Рок фестивалот ,,Велес,, засега само идеја

Петар Печков

Советот на Општина Велес  одлучи Фестивалот на античка драма ,,Стоби,, да го организира локалната власт  а не повеќе преку делегирана надлежност.  И ќе се одржи летово, наспроти првичните најави дека ќе го има догодина а годинава да има рок фестивал. 

На вчерашната седница на Советот,  беше избран и организационен одбор.  За претседател беше именуван Драган Миладиновски а за членови; Младен Крстевски,  Васил Зафирчев, Славиша Ѓорѓиев и  Пенчо Кимов.

Новиот одбор има обврска манифестацијата  да трае 5 фестивалски вечери во периодот од втората половина на јули до првата половина на август. Измиантите години ФАД Стоби, нудеше програма која имаше по 7 до 8 претстави.  Првичната идеја на градоначлникот Коцевски која ја најави на почетокот од годинава, беше фестивалот да се одржува на две години, поради тоа што претставите со антички текст се повторувале, а затоа летово да се органзира рок фестивал.  Но оваа идеја засега е напуштена. 

Претходно и манифестацијата ,,Рацинови средби,, Советот одлучи да ја организира локалната власт а не преку делегирана надлежност. Веќе е познат и датумот на 55-те Рацинови средби, од 13-ти до 15-ти јуни, како и жирито кое ќе решава за наградата во состав:  академик Луан Старова – претседател и членовите  проф. д-р Венко Андоновски и писателот Христо Петрески.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »