речник контакт

Гостинот од Романија и ткае на разбој и плови по Вардар

Градоначалникот на Слобозија ги покажа неговите знаења

Петар Печков

За време на посетата на општина Велес, романскиот  гостин , градоначалникот на Слобозија Александар Стојка  покажа дел од неговите знаења и умеења. Прво на работилниците во спомен куќите, седна и започна да ткае на разбој. На заминувањето на Вардарската регата пак седна и веслаше, заплови по Вардар.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »