речник контакт

Градскиот базен изнајмен за 61 илјада денари месечно

Закупувачот ќе може да го користи базенот ако ги плати средствата во рок од три дена

Петар Печков

На денешното јавно електронско наддавање, еден учесник го доби на користење Градскиот базен, за период до три години.

Месечната  сума за кирија постигната на  наддавањето е 61 илјада денари и на него учествувал само еден заинтересиран, кој за да го добие објектот на користење ќе треба да ги уплати средствата до петок.

Бидејќи на јавното наддавање учествувал само еден заинтересиран, почетната сума од 74 илјади денари се намалувала, што било во согласност со правилата на наддавањето. 

Бидејќи до тогаш  закупувачот не е уште официјален, не се соопштува и неговиот идентитет.  На јавниот повик можеа да конкурираат домашни и странски правни и физички лица. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »