речник контакт

Градско доби ново возило за собирање смет

Набавени се и 800 канти за отпад за исто толку семејства и 20 контејнери за фирмите

Петар Печков

    Општина Градско доби ново  и современо возило ,,мерцедес,,  за собирање на смет. Истото е вредно 4,8 милиони денари и ќе го собира сметот не само до населбата Градско, туку и од дел од населените места во општината. Возилото е купено од средства од кредитна линија во висина од 6 милиони денари, кој преку Светска банка ги обезбеди Владата а  со  остатокот од 1,2 милини денари набавени се  800  канти  за отпадоци за  секое семејство и  20 контејнери за  исто толку фирми.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »