речник контакт

Групна венчавка во Св. Пантелејмон

Шест брачни двојки од Велес ја крунисаа нивната љубов пред Господ, со групна венчавка

Петар Печков

Во храмот Св. Пантелејмон се одржа четвртата  групна венчавка, на која шест двојки  од градот ја крунисаа љубовта со Божји благослов.

Со молитва за здравје, потомство, мирна и совршена љубов се до судниот ден,  тие го добија Божјиот благослов за својот брак.

Тие од различни причини при склопувањето на нивниот брак не се венчале во црква тоа го сторија подоцна,  некои со  неколку други и со многу повеќе години.

Првата групна венчавка се одржа во Велес во 2008-та.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »