речник контакт

Групна венчавка во цв.Пантелејмон

24 брачни двојки од Велес, на возраст од 30 до 60 и кусур години, кои од различни причини при склопувањето на нивниот брак

Петар Печков

24 брачни двојки од Велес, на возраст од 30 до 60 и кусур години, кои од различни причини при склопувањето на нивниот брак не се венчале во црква тоа го сторија подоцна,  некои со десетина некои и со многу повеќе години.

Но без оглед на се Владиката Агатангел, Митрополит на Поварадарската Епархија го изврши овој црковен чин им посака уште многу години заеднички живот. На венчавката кај некои младенци присуствуваа и нивните внуци, кои се радуваа на овој чин на дедо и баба.

\"\"

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »