речник контакт

ДАР-МАР со животна награда од Стрип Центарот од Велес

За неговиот Пецко Дарко Марковиќ ја доби наградата на велешкиот Стрип Центар

Петар Печков

Овогодинешната награда за севкупен и повеќегодишен  придонес во развојот и афирмација на Стрипот и стрип културата во Македонија Стрип центарот од Велес ја додели  на доајенот на македонската стрип сцена г.Дарко Марковиќ „ДАР МАР“


Истата награда ќе му се додели за време на отварањето на традиционалниот  , 8 ми по ред Меѓународен Стрип Салон во Велес,  којшто од  оваа година  ќе  се одржува  на средината од месец октомври .

 

Досегашни лауреати на оваа признание ,кое го доделува Македонскиот стрип центар со седиште во Велес се: Миле Топуз, Диме Иванов -Димано, Александар Сотировски, Ване Трајков , неформалната групација “ТАЈФА АРТ” и Томислав Османли.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »