речник контакт

Две велешанки именувани на високи позиции во државните институции

Мими Илиевска Ѓорговска директор на Филмскиот фонд, Елизабета Чуповска Ристова Државен секретар во Министерството за одбрана

Петар Печков

 Изминатата седмица две велешанки од страна на Владата  беа именувани на високи позиции во државните институции.  Мими Илиевска Ѓорговска за  директор на Филмскиот фонд, откако претходно беше директор на Кинотеката на Македонија.  

Елизабета Чуповска Ристова  пак ја доби позицијата  Државен секретар во Министерството за одбрана. Таа е член и на Советот на Општина Велес,  а Антикорупциска ќе одлучува дали новото нејзино работно место е во конфликт на интереси со позицијата Советник во општината. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »