речник контакт

Две златни и две сребрени медали за учениците од Превалец на натпреварот во Хасково

Медалјите се освоени во конкуренција на илјада ученици од 16 држави

Петар Печков

На 10-тиот меѓународен натпревар по дигитална техника, кој годините наназад се одржува во бугарскиот град Хасково, четворица ученици од Велес освоија медалји.

Златни медалји освоија Мила Арсовски во категорија на ученици од 8 до 10 години и Сандра Тодоровска во категорија на ученици од 6 и 7 години.

Со сребрена медалја се враќаат Теодора Мицелинов за возраст од 6и 7 години и Тале Мицелинов за возраст од 8 до 10 години.

Сите тие се ученици во прво и второ одделение во подрачното ОУ  на Васил Главинов во населба Превалец и неколку години наназад учениците од ова училиште добиваат медалји на натпреварот во соседна Бугарија.

Нивен ментор беше наставничката Лила Арсова.   На меѓународниот натпревар учествувале околу илјада ученици од 16 држави во светот. 

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »