речник контакт

Дедо Мраз од Лапонија на магаре дојде во Лисиче

Голема радост за децата од селото

Петар Печков

Оваа година по 11 пат се организираше доаѓањето на Дедо Мраз помеѓу децата во село Лисиче. Тој подели 36 пакетчиња, кои родителите ги платија а Дедо Мраз на голема радост ги подели.

Ниските температури и подмрзнатиот пат до селото не ги спречи децата и нивните родители да се соберат сред село и да присуствуваат на доделувањето на новогодишните пакетчиња.

Оваа година Дедо Мраз имаше помошник во кој гледа и иден наследник.Додека Дедо Мраз делеше пакетчиња помладиот ги заблажи присутните со по некоја бонбона.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »