речник контакт

Дисперзирана канцеларија

Од вчера во село Оризари е отворена дисперзирана канцеларија на Единицата на локланата самоуправа.

lj lkjl

Од вчера во село Оризари е отворена дисперзирана канцеларија на Единицата на локланата самоуправа. Ова е за прв пат во Македонија да се отвори една дисперзирана канцеларија на општините. Велес е само пример за тоа како се одвива децентрализацијата во државава. Во канцеларијата ке работи преставник од Општината , а во неа ке се услужуваат жителите на Оризари за сите оние потребни административни работи. Воедно во Оризари се отвори и Интернет точка на која исто така жителите ке можат да го користат интернетот и да се образуваат комуникациски. Жителите се разбира се задоволни од ваквиот потег на општината, велат дека вака ке се приближат до реалноста на живеењето.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »