речник контакт

Доаѓаат празници

Неколку велешки излози го најавуаат доаѓањето на Нова година

Петар Печков

Годинава уште од 10-ти ноември неколку излози од велешките продавници ја создаваат новогодишана атмосфера. Можеби рано, но сепак вкусно дотерани го привелквуаат вниманието на минувачите.

 Вообичаено први се ,,дотераа,, за Нова Година -Жито продаваницата за подароци , цвеќарнците Ирис и Булка и  Масинови од кого донесуваме и фотографија.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »