речник контакт

Државните грбови на Европските држави

Која земја каков грб има? Коњи, лавови, орли, бикови...

Петар Печков

Државниот грб e официјален грб на секоја држава. И во деновите кога во Македонија се води дискусија за предлогот за нов грб, какви се државните грбови на повеќето земји на Европа.   

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »