речник контакт

Државно првенство на расни кучиња во Велес 2013

Ќе се одржи на 21 септември во Градскиот парк

Петар Печков

По четврти пат во Велес ќе се одржи Државното првенство за сите раси на кучиња ЦАЦ 2013 година.  Тоа ќе се случи на 21 септември, следната сабота на просторот во Градскиот парк.

Се очекува на првенството да има повеќе од стотина кучиња, кои ќе се натпреваруваат за најдобри во нивната раса.

Организаторот К.Д. Вел Канис очекува дека со оваа манифестација позитивно ќе делува на подигнувањето на кинолошката култура посебно кај помладата популација.

АНКЕТА »

Дали стравувате од корона вирусот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »