речник контакт

Другарче, Развигор и Наш свет повторно се печатат

Детските списанија кои се историја во Македонија, го продолжуваат својот живот

Петар Печков

По два месеца пауза, како што најавија од „Просветно дело“, детските списанија кои се историја во Македонија, го продолжуваат својот живот.

Детските списанија „Другарче“, „Развигор“ и „Наш свет“, кои ги издаваше Редакцијата „Детска радост“ АД „Просветно дело“, по пауза од два месеца повторно излегуваат.

„Детска радост“ која  есенва  прослави 70 години од своето постоење, списанијата кои низ годините се претворија во вистински брендови, во своевидна „задолжителна“ и забавна литература со која пораснаа генерации,  продолжија да се печатат.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »