речник контакт

Дубаи ќе го изгради првиот „движечки“ облакодер

Динамичната кула, која ќе биде изградена во Дубаи, ќе има 80 апартмани кои ќе ротираат независно еден од друг.

Никола Солев

Динамичната кула, која ќе биде изградена во Дубаи, ќе има 80 апартмани кои ќе ротираат независно еден од друг.

„Тоа е прва зграда која ротира, се движи и менува форма. Оваа зграда никогаш нема да изгледа исто, ниту еднаш во нејзиниот живот“ - изјави David Fisher, архитектот на зградата.

На следниот линк и видео.

Извор: BBC

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »