речник контакт

Езерото Младост побеле

Познавачите велат дека причина за тоа е цветањето на алгата

Петар Печков

Посетителите кои викендов беа на езерото Младост, беа изненадени од бојата на водата. Таа е променета, светла и матна.

Причина за ова е цветањето на алгата, кое се случува три пати во теког на летото. Оваа алга му дава и лековитост на водата, иако овој период, за волја на вистианта имаше малку капачи.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »