речник контакт

Езерото Младост повторно претекува

Сушна есен и зима а водата прелева.Водата доаѓа од езерото Јарбош и од Рудничка и Отовичка река

Петар Печков

Езерото Младост повторно почна да претекува.   Иако имавме сушна есен и зима, без многу дождови, езерото деновиве почна да прелева.  

Езерото Јарбош и реките Отовичка и Рудничка го полнат езерото Младост, по што повторно е на највисоката кота и водата се прелева.  Истото се случи и лани зимата 2015-та.

Наспроти ова пролетта 2014 беше на критично ниво со најмал водостој. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »