речник контакт

Езерото Младост се преполни (фото)

Највисоката квота на вода ги освои бреговите на езерото

Петар Печков

Вештачката акумулација во близина на Велес,езерото Младост се  преполни. Неколку дена тоа прелева а водата која надојде неколку метри, ги освои бреговите.

Под вода се плажите, потопени се чамците, лулашките за деца. Вака не било од  април 1984-та, кога последен пат езерото претекуваше преку браната.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »