речник контакт

Економска соработка помеѓу Велес и Вировитица

Договорот беше потпишан помеѓу Иван Сламиќ претседател на Жупаниската комора на Вировитица и Трајче Трајков претседател на Стопанската комора регионална комора – Велес.

Петар Печков


По повод на претставување на земјaтa партнер  на Viroexpo 2011 на  Република Македонија, во Големата сала на Вировитица - Подравина, се одржа церемонијата на потпишување на Договорот за меѓусебна соработка помеѓу Хрватската стопанска комора - Вировитица Каунти и и Сојузот на стопански комори на Република Македонија од  македонските градови Охрид и Велес. 

Договорот беше потпишан помеѓу Иван Сламиќ претседател на Жупаниската комора на Вировитица и Трајче Трајков претседател на Стопанската комора  регионална комора – Велес. Договорите беа потпишани со цел промовирање на заедничка економска соработка и поттикнување на заеднички промотивни активности и други деловни  - стопанските активности, првенствено преку организирање на саеми, изложби и посети на бизнис делегации.

Поголема делегација од Велес престојува на Саемот Viroexpo 2011 кој се одржува овој викенд  во Вировитица Хрватска, на кој учествуваат и неколку велешки фирми,

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »