речник контакт

Еко мопед година и пол дена се вози низ градот

Илчо Тасков прв во Велес, меѓу првите во Македонија користи еко мопед

Петар Печков

Повеќе од година и половина по велешките улици се тракала еко мопедот, сопственост на Илчо Тасков. Тој е од марката  рајдер, не троши гориво, не загадува а  успешно се справува со велешките угорнини.  

Илчо е задоволен од мопедот, дури има  и еколошка  зелена боја, но за жал нема поголем одѕив кај велешани за користење на вакви еко  мопеди низ градот.

 Така Илчо е пионерот во велешкиот собораќај и борбата против загадувањето со еколошки мопед.

 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »