речник контакт

Елизабета Чуповска останува член на Советот во Општина Велес

Немало конфликт на интерeси со нејзината функција Државен секpетар во Министерството за одбрана

Петар Печков

Државаната  комисија за спречување на корупцијата одлучила дека велешанката Елизабета Чуповска Ристова, нема конфликт на интереси за нејзиниот ангажман како Држаавен секетар во Министерството за одбрана.  Таа воедно е и член на Совет на Општина Велес, втор мандат.

Постапувајќи по нејзината лична претставка, а по именувањето во  ноември за Државен секретар во МО, Чуповска побарала толкување  од комисијата а таа и одговорила дека  е именувана на новата функција а не избрана, па ќе може да остане член на Советот се до крајот на мандатот, уште една година.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »