речник контакт

Есенско капење во Вардар (фото)

Спасителите ги сефтосаа новите непропустливи одела

Петар Печков

 За потребите на вежбата спасителите од Црвениот крст од Велес денес скокна во реката Вардар. Дел од нив спасители, други кајакари, сите  беа дел од вежбата за спасување на давеници при  поплава.

По завршувањето на вежбата тие за присутните колективно скокнаа во Вардар. При тоа беа облечени  во специјални одела, кои се непропустливи и кои при допирот со водата,  се создава вакуум во делот околу вратот и водата не навлегува. 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »