речник контакт

Жардинери на канделабри

ЈКП Дервен постави педесетина жардинери на канделабрите од двата моста во градот

Петар Печков

Со цел разубавување на градот, ЈКП Дервенна светилките од двта моста, Гемиџии и Стариот мост, постави жардинери со свеѓиња. Тие се снабдени со сопствен довод на вода, така што е решено прашањето за полевање.

Оваа новина на РЕ Паркови и зеленило е по теркот на светските метрополи, така што во овој дел Велес може да се пофали дека личи на градовите од разгледниците.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »