речник контакт

Железен мост доби нови прагови

По триесетина години извршена обнова на пругата кон Кочани

Петар Печков

Летово три месеци вработените од МЖ инфраструктура работеа на обнова на железничките прагови од Железен мост.

Во овој период без променети 174 прага а беше отстранета и железничката патека, која беше поставена до нив и од даски.     

Така по три децении и повеќе извршена е обнова на основата од  железничката пруга. Јавноста пак очекува да  по долги години се офарба железничката конструкција на мостот, кој е еден од симболите на градот.   

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »