речник контакт

Железничка постојка Ногаевци

Во какви услови патуват патниците во возовите на МЖ е познато. Ништо поарно не е ниту на постојките или станиците

Петар Печков

ТРМР ве запозна со железничката постојка Тополка и Јазла. Првата на пругата кон Битола втората кон Штип, едната за патниците од Горно Оризари другата за патниците од Иванковци. И двете сведоци на годините кои ги минале. Овде на Ногаевци нема ниту перон, ниту засолниште ако врне или е многу жешко.

Патниците од селото Ногаевци се информираат телефонски од железничка станица Градско дали е навреме или колку доцната возовите кои тука минуваат. А ги има по три во правец кон Гевгелија и три кон Велес. Поради лошата прегледност на местото, тука се имаат случено повеќе тешки сообраќајни несреќи. Последната што се случи летово беше фатална а локалните жители, сведоци на морбидната слика, велат дека главата на шоферот од каминот кој го возел, била одделена од телото, 10 тина метри подалеку.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »