речник контакт

Железнички возен ред за 2015

Има промени од некоја минута и затоа проверете, да не ви се случи да го испуштите возот . Возниот ред е од 14 декември важи до 12 декември 2015

Петар Печков

Од 14  декември стапува на сила новиот железнички возен ред, кој ќе важи следните 12 месеци. До Битола  сообраќаат 4 пара возови, до Гевгелија три пара возови, до Кочани 1 пар возови. Велешани до Скопје и обратно ќе се возат со 12 пара возови.

Од ЈП Македонски железници информираа дека новиот возен ред  е во согласност со потребите на патниците и затоа  има  за дел од возовите мали промени а  за други останува истиот возен ред на поаѓање како и досега.

Велес – Скопје  5,03 / 5,40 / 6,10 недела не / 6,35 / 7,21 – експрес Хераклеа / 7,51  / 11,48 / 14,23 недела не / 15,22/ 18,45 /21,00 / 21,13 /

За Битола  7,48 / 15,24 / 17,37 – експресниот Хераклеа / 21,05

За Гевгелија  5.25/ 7,22 / 17,32

За Кочани  16,21     од Кочани  5,50

Од Скопје  4,14 / 4.45/ 6,20 / 6,42 / 9,00 / 13,20 недела не / 14,30 / 15,22 / 16,40 / 16.55 Хераклеа / 20,00 /22,40    

Од Битола  3,10 /5,18 Хераклеа / 12.50 / 18,25 /

Од Гевгелија  4,43 / 17,00 / 19,46 

За Белград 21.13, во Ниш е во 3.22 а во Белград е во 7.42

Од Белград 18.50, Ниш 23.18 Велес е во 4.45

 За Солун  5.26 во Солун е во 10.07 по грчко време

Од Солун 18.30 по грчко време, во Велес е во 21.13

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »