речник контакт

Живот на замрзнатото езеро

Птиците на велешко езеро се прехрануваат

Петар Печков

Тодор Демирџиев, вработен на мотелот ,,Романтик,, секојдневно ги прехранува птиците на  замразнатото велешко езеро Младост.

Иако тоа не му е дел до неговите обврски, тој два храна на патките, шатките и гуските кои ова зимо останаа тука.  

Ме научија, што ќе дојдам до брегот тие допливуваат. Барем, леб има во изобилие, така што ги прехранувам – вели Тоше, поранешен фудбалер на Борец, познат како ,,Сол,.  Дел од лебот кој останува во кујната, тој ми го дели на птиците. Тие пак со звуците кои ги испуштаат, ја покажуваат нивната благодарност. 

Птиците на езерото се пуштени од Ловното друштво ,,Руен,, од Велес и тие им носат храна.  

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »