речник контакт

ЗСР Бабуна концесионер на езеро Младост

Тие со рибниот фонд ќе стопанисуваат следните шест години. Рибарите ќе можат да фатат по еден приемрот сом и смуѓ, ништо повеќе

Петар Печков

 Министерството за шумарство и водостопанство и ја додели концесијата за управување со рибниот фонд од езерото Младост на ЗСР Бабуна од Велес. Тие следните шест години ќе го контролираат риболовот на езерото, но ќе имаат и обврска да го порибуваат со подмладок.

Во однос на риболовците, тие се обврзани во текот на еден риболов да можат да фатат по еден примерок на  племенита риба, сом или смуѓ, не повеќе.  Од ЗСР Бабуна најавуваат дека ова посебно ќе се контролира и од рибочуварите но и од ангажираната агенција за обезбедување.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »