речник контакт

ЗСР ,,Бабуна,, ги пориби реките Бабуна и Тополка со 80 кг пастрмка

Претходно и езерото Младост порибено со 150 кг крап

Петар Печков

На крајот од минатата година, Здружението на спортски риболовци ,,Бабуна,, од Велес изврши порибување на реките  Бабуна и Тополка. Порибувањето беше извршено  со подмладок на пастрмка. Во Бабуна беа пуштени 50 кг а во Тополка 30 кг  и тоа во долниот тек на двете реки.

Деновиве на реките Бабуна и Тополка, беше извршено порибување со автохтона поточна пастрмка, кое е во согласност со добиената концесија од Министерството земјоделие и водостопанство - објаснија од ЗСР ,,Бабуна,,. 

Тие изразија голема благодарност за помошта и соработката на ПАВОР ДООЕЛ - ВЕЛЕС и ОПШТИНА ВЕЛЕС, за која  искрено се надеваат дека и во иднина ќе ги подржуваат нивните  акции, кои имаат за цел да го збогатат и заштитат рибниот фонд на нашите води. Претходно беше порибена реката Вардар со 200 кг крап а езеро Младост со 150 кг подмладок од крап. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »