речник контакт

Заборавена вредност, предност на пешачки (фото)

Сообраќајците потсетија на тоа дека пешаците имаат предност на обележан пешачки премин

Петар Печков

Низ пример, овој велешки сообраќаец покажа  во пракса за помошта на старите и изнемоштени лица.

Наспроти нервозата и свирежите на  возачите, тие од задните редови, додека овој постар пар наши сограѓани минуваше, полицаецот го сопре сообраќајот, трепеливо чекаше да минат на пешачки , па ги  пушти возилата. 

Редок пример, вреден за одбележување.  Пешаците често тврдат дека предност   на пешачки  добиваат се поретко. 

АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »