речник контакт

Заеднички марш на полицајците и војниците од велешко по планината Јакупица ( фото)

На маршот во должина од 10км имаше стотина учесници

Петар Печков

Стотина војници, полицајци, во  средата   ја освојуваа  планината Јакупица, велешко. На маршот во должина од 10 км учествуваа стотина лица, меѓу нив и  вработени од Центар за управување со кризи. Целта беше подигнување на физичката подготвеност на овие припадници на безбедносните сили.  Маршот беше на релацијата  Богомила, Ореше  до  Нежилово,  За крај имаше  заедничко дружење на учесниците.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »