речник контакт

Замокот Равале во ново пролетно руво

Декориран е со цветни садници и зимзелени дрвја

Петар Печков

Репликата на Замокот ,,Равале,, поставен во Младинскиот парк од пред некој ден е во ново руво.

Во време на престојот на учениците од збратимениот Шербур во Велес, минијатурата на замокот, знак на препознатливост на овој дел на Франција, беше декориран со нови садници, цвеќе и зимзелени дрвја.  

Ново руво е дело на РЕ паркови и зеленило при ЈКП Дервен. Цветниот замок ,,Равале,, беше создаден во чест на пријателството на двата града Велес и Шербур.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »